Home Nieuws Nieuwe managing director Metalot
Publicatie: 17 september 2021

Nieuwe managing director Metalot

Met ingang van 1 september is Erik Langereis bij Metalot aan de slag gegaan als managing director. Financieel directeur Jan Vlassak heette Erik van harte welkom bij zijn start voor Metalot: “Naast zijn bedrijfsvoerende werkzaamheden gaat Erik ook verdere richting geven aan het nieuwe programma Waterstof dat uitgewerkt wordt naast de focusgebieden Metal Fuels en Batterijtechnologie."

Langereis kijkt er naar uit om bij Metalot aan de slag te gaan en veel nieuwe ervaringen op te doen, zowel met betrekking tot bedrijfsvoering als om met bedrijven de schouders onder innovatieve technologie en prototypes te zetten. “Op die manier wil ik een concrete, tastbare bijdrage leveren aan de energietransitie!”

Vanwege zijn beleidswerkzaamheden bij onderzoeksinstituut DIFFER is Langereis geen onbekende in het energie-onderzoeksveld. Hij gaat zich de komende periode een goed beeld vormen van Metalot als organisatie en welke rol deze speelt in het innovatie ecosysteem. Langereis: “Mijn wetenschappelijke achtergrond komt goed van pas om de innovatie uitdagingen te vertalen naar een overkoepelend verhaal. Ik vind het erg interessant om meer te weten te komen over metal fuels en de technologische uitdagingen om deze metaalpoeders circulair te gebruiken op een schaalgrootte die relevant is voor bedrijven en industrie. De rol van waterstof om het ijzerpoeder te genereren is evident en ik ben erg benieuwd welke richting het waterstof focusgebied op gaat bewegen binnen Metalot.”

Bestuursvoorzitter Philip de Goey: “Metalot als organisatie heeft de laatste tijd een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met de aanstelling van Erik en zijn inzet van vier dagen in de week, denk ik dat we goede stappen zullen zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking en de stappen die we gezamenlijk gaan zetten.”

 

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.