Metalot@Work: workshops georganiseerd door Metalot en partners om de voortgang te presenteren van het rijpen van het Iron Power concept om een vitale rol te spelen in de wereldwijde handel in duurzame energie.

 

Metalot@Work Serie 2023

WERELDWIJDE HANDEL IN DUURZAME ENERGIE: TIJDIG EN OP SCHAAL MET IRON POWER?

Als gevolg van de drang naar en het gebruik van duurzame energie zal onze energie-infrastructuur spoedig behoefte krijgen aan energiedragers die gemakkelijk kunnen worden getransporteerd en verhandeld, en die hun energie kunnen afgeven op de plaats en het tijdstip waar dat nodig is. Ondanks de belangrijke overgang naar directe elektrificatie van (industriële) processen bereikt de toename van het elektriciteitsverbruik reeds de grens van onze netcapaciteit en rijst de vraag of alle energie via het net moet worden getransporteerd. Aan de andere kant hebben andere regio's veel idealere omstandigheden om zonne- en windenergie te oogsten, maar moeten zij economische manieren vinden om die energie op de juiste plaats en tijd te krijgen.

Neem deel aan de reeks mid-day workshops georganiseerd door Metalot en partners om de voortgang te presenteren van het rijpen van het Iron Power concept om een vitale rol te spelen in de wereldwijde handel in duurzame energie.
 

Metalot@Work 2023:

Sessie 4: 13 december 2023: Iron Power 2.0, next generation concepten


Save the date: Metalot@Work 2024:

Sessie 1: 20 maart 2024
Sessie 2: 19 juni 2024
Sessie 3: 18 september 2024
Sessie 4: 11 december 2024
 

Terugblikken

Sessie 1: 22 maart 2023: Open de Iron Power Cyclus, verbranding van ijzerpoeder om hoge T-warmte vrij te maken
Sessie 2: 21 juni 2023: Circulariteit in de ijzerkrachtcyclus (regenereren van ijzeroxide)
Sessie 3: 13 september 2023: Creëren van een markt voor Iron Power: business cases en sectoren die er in een vroeg stadium gebruik van maken


Metalot@Work is mede mogelijk dankzij

Partners van Metalot

 

 

Meerwaarde van het lidmaatschap

Het concept van Iron Power heeft een groot potentieel om beide kanten aan te spreken en een energiedrager van belang te worden voor wereldwijde, grootschalige import en distributie van duurzame energie. 

Metalot heeft als non-profit organisatie, samen met haar leden, de ambitie om de leidende instelling te zijn om zowel Iron Power tot volle wasdom te brengen, door de ontwikkeling en opschaling van technologie te versnellen, als het begin van een ijzerpoedermarkt te creëren. 

Deze reeks workshops heeft twee doelen. Enerzijds wordt u op de hoogte gebracht van de vooruitgang die is geboekt met betrekking tot de belangrijkste stappen die al zijn gezet om ijzerkracht te creëren en te implementeren in ons toekomstige energiesysteem. Bovendien zal het huidige team samen met geïnteresseerde deelnemers aan de workshop nieuwe richtingen voorwaarts zoeken en definiëren en aanvullende belangrijke ontwikkelingsstappen vaststellen.

Registratie

Aan het bijwonen van de Metalot@Work serie zijn inschrijfkosten of een lidmaatschap verbonden, omdat deze bijdragen van vitaal belang zijn om het Metalot initiatief op stoom te houden.

  • Medewerkers van founders en samenwerkingspartners hebben vrij toegang tot de Metalot@Worksessies 
  • Studenten van TU/e hebben vrij toegang tot de Metalot@Worksessies 
  • Individueel lidmaatschap: € 150 / per workshop;
    Metalot@Work 22 maart 2023 = gratis
  • Kleine organisaties (< 25 p): € 1.500 / jaar (brons), volledige reeks, 1-2 deelnemers
  • Grote organisaties (> 25 p): € 4.000 / jaar (brons), volledige reeks, 5 deelnemers

Om deel te nemen aan een Metalot@Worksessie is het verplicht om vooraf aan te melden. Klik hier om aan te melden.

Als u geïnteresseerd bent in Metalot-lidmaatschappen zilver en goud, inclusief specifieke business case assessment of het uitwerken van een volledig projectvoorstel, neem dan hier contact op.

Klik hier voor meer informatie over Metalot@Work sessies en andere activiteiten.

Hebben we je interesse gewekt? Word lid en steun ons in de ontwikkeling van circulair gebruik van metalen en energie. Doe mee!
star

Onze Founders

Provincie Noord-Brabant Gemeente Cranendonck Nyrstar TU/e
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.