Leadership in metal fuels

In een van de internationale workshops over aerosolverbranding in het kader van ESA-project Perwaves* raakte ik geïntrigeerd door het onderwerp energieopslag in Metal Fuels, d.w.z. de verbranding en regeneratie van metaalpoeders om energie vrij te maken en op te slaan. Dit was begin 2015. Diepe discussies binnen het Perwaves-team hebben me overtuigd van het potentieel en om vanaf nul een nieuwe onderzoekslijn aan de TU / e te starten over dit onderwerp. Sinds de tijd dat ik met mijn auto naar huis reed vanuit ESA (Noordwijk), waar ik de beslissing nam om aan 'my final gig' te beginnen, is er veel gebeurd.

Het leek op dat moment een onrealistische droom, dus de eerste jaren waren zwaar. Het opstarten van zo'n gloednieuwe ontwikkeling is een uitdaging, omdat het de eerste jaren erg moeilijk was om de benodigde financiering en partijen in Nederland en Europa bij elkaar te krijgen. Maar we hielden vol. We bleven overtuigd van de mogelijkheden en dat we in staat zouden zijn om een ​​grote Metal Power-gemeenschap te creëren van samenwerkende mensen uit de academische wereld, het bedrijfsleven en overheden. De technology push verandert langzaam in een market pull-trend vanwege het inmiddels bewezen potentieel en de toegenomen zichtbaarheid.

Lees meer...

Ontdek de gezichten achter Metalot

Op deze pagina stellen wij ons team aan u voor.

Bekijk het team

Lid worden

De energietransitie is in volle gang. Deze grote maatschappelijke uitdaging vraagt om samenwerking aan organisatie overstijgende innovaties. Het is mogelijk om lid te worden van de Metalot Community en zo actief te participeren. 

Klik hier voor meer informatie.

Onze Founders

Provincie Noord-Brabant Gemeente Cranendonck Nyrstar TU/e
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.