Home Nieuws Vacature process engineer
Publicatie: 20 juni 2023

Vacature process engineer

Metalot is op zoek naar een process engineer die zich in zet voor de optimalisatie van een ijzerpoeder verbrandingssysteem en een regeneratiesysteem.

Ons kroonjuweel is de marktintroductie van ijzerpoeder voor compacte, veilige, goedkope en grootschalige opslag van duurzame energie. Founding fathers van Metalot zijn TU Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Nyrstar en de gemeente Cranendonck.  Op deze website vind je achtergrondinformatie over Metalot, onze projecten en initiatieven vinden.  

Process Engineer gezocht

In het kader van een project met TU Eindhoven en Shell, wordt de komende 18 maanden gewerkt aan de optimalisatie van een ijzerpoeder verbrandingssysteem en een regeneratiesysteem, waarbij ondersteuning in diverse vormen nodig is. Als Process Engineer speel je een belangrijke rol in het aantonen van volledige circulariteit in de brandstofcyclus en het verbeteren van innovatieve processen. Daarnaast ben je een echte "troubleshooter". 

Je verantwoordelijkheden zijn onder andere:

  • continue opbouwen van proces ontwerp kennis en vaardigheden om de activiteiten van Metalot te ondersteunen;
  • het deelnemen aan diverse projecten van concept tot implementatie;
  • het (mede) uitvoeren van metingen en experimenten gebruikmakend van de Metalot FEL Livinglab en Fieldlab opstellingen;
  • samenwerken met de verschillende partners van Metalot om hun processen te optimaliseren en de systemen van de verschillende partners beter/mogelijkerwijs in de keten met elkaar te laten samenwerken;
  • voorbereiden en uitwerken van proces (flow) diagrammen, PID’s, berekeningen en systeemontwerpen;
  • mede begeleiden van studenten/stagiaires; 
  • zorgen dat alle werkzaamheden en opstellingen aan nodige veiligheidseisen voldoen, daarvoor is het volgen van specifieke cursussen wellicht noodzakelijk.

Heb jij het gevoel dat wij op zoek zijn naar jou, aarzel dan niet en neem contact op. Wij zullen je waarderen op je inbreng in het bedrijf. Thuiswerk en flexibele werktijden behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije tijd, je krijgt bij ons 28 vakantiedagen per jaar.

Meer weten? 

Voor meer info kun je contact opnemen met Raoul Voeten via raoul.voeten@metalot.nl of +31 620 003 532.

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.