Home Nieuws Unieke demonstratie ijzerbrandstof
Publicatie: 26 oktober 2020

Unieke demonstratie ijzerbrandstof

Met trots kondigen we aan dat Metal Power Consortium komende donderdag een unieke demonstratie verzorgt van de eerste industriële ijzergestookte installatie ter wereld! Wij nodigen u – namens Team Solid en haar partners - graag uit om (virtueel) de demonstratie van 's werelds eerste industriële ijzer gestookte installatie bij te wonen en mee te proosten op de eerste CO2-gereduceerde bieren op 29 oktober om 13.00 uur ( UTC + 2) op www.ironfuel.nl. We hopen je dan te zien!

“Vijf jaar geleden dachten drie studenten onder begeleiding van Prof. Philip de Goey van de Technische Universiteit Eindhoven dat ze het onmogelijke mogelijk konden maken. Na maanden en maanden van onderzoek, falen van testen en opnieuw proberen, is het gelukt. Ze hadden een vlam gecreëerd. Deze vlam veroorzaakte een nieuw soort vuur. Deze vlam werd niet aangedreven door gas, olie of andere fossiele brandstof. Nee, deze vlam werd aangedreven door ijzer.

Sindsdien hebben we gewerkt aan het verbeteren van deze technologie en nu is het tijd om de eerste industriële ijzer-aangedreven installatie ter wereld te onthullen! Deze installatie zal de eerste stappen zetten om CO2-vrije energie te leveren aan het bierbrouwproces van Bavaria. Het toont het potentieel van ijzerbrandstof aan, als een schone vervanger van fossiele brandstoffen. Een stap naar een duurzamere wereld.”


foto: Mees van den Ekart

 

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.