Home Nieuws Terugblik Metalot@Work 21 juni 2023
Publicatie: 11 augustus 2023

Terugblik Metalot@Work 21 juni 2023

Op 21 juni organiseerden we de tweede Metalot@Work van dit jaar. Thema van de 2e editie was circulariteit in de ijzerkrachtcyclus; ofwel het regenereren van ijzeroxide.

 

Terugblik

We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst waarin onder meer de volgende onderwerpen aan bod zijn gekomen:

  • Het succesvolle Iron Power Consortium -  gevormd door onderzoekers van de TU/e, SOLID, RIFT, Iron Plus+ en Metalot -  heeft de Team Science Award 2023 gewonnen voor het gezamenlijke baanbrekende onderzoek.

  • Prof. Niels Deen toonde de uitdagingen die er zijn op het gebied van R&D in ijzerreductie methodes waarbij hij inging op wervelbed- en elektrowinning. De ontwikkelingen gaan snel en zijn kansrijk, we zijn er uiteraard nog niet ondanks dat zijn team van onderzoekers en studenten, zowel op het gebied van experimenten als (CFD) modellering, indrukwekkende vooruitgang boekt.

  • Alexy Sepman van RI.SE (Zweden) ging in op de bereikte resultaten op het gebied van onderzoek met behulp van plasmatechnologie. Met zijn Nederlandse achtergrond werden er snel connecties gemaakt, wat de langdurige relatie tussen de TU/e en RI.SE onderstreept.

  • Het Italiaanse bedrijf Pometon/IRON+ (producent van ijzerpoeder) online vertegenwoordigd door Ekatarina Makarova en fysiek door Marc van Genderen van de TU/e toonden de veelbelovende resultaten van onderzoek in de praktijk naar opschaling tot een continu proces.

  • Lex Schepers van team RIFT kan met de donatie vanuit de Bill Gates Foundation bouwen aan een grote pilot van 80 kW reductie installatie in Arnhem, waardoor circulariteit in de ijzerenergie opwekking realiteit wordt.

Trots
Raoul Voeten: "Als managing director ben ik trots, trots op de bereikte resultaten en op de veelbelovende samenwerking. Ik kijk uit naar de volgende stap(pen)."
 

Netwerken

Volop vragen en antwoorden werden uitgewisseld en niet te vergeten: velen van ons gingen naar huis met tenminste één nieuw contact, één nieuw idee en één of meer daaruit voortvloeiende actie(s). Geweldig om al deze Iron Power ambassadeurs aan het werk te zien tijdens het netwerk- en borrelgedeelte van de sessie. En juist dat geeft enorm veel energie aan het team van Metalot om verder te bouwen aan een community van wereldklasse op Iron Power. Het was voor ons een fantastische dag en we concluderen dat alle deelnemers ook een geweldige dag hebben gehad. Voor degenen die niet konden deelnemen aan deze sessie is op aanvraag een opname van de presentatie beschikbaar. Klik hier om de opname aan te vragen.

Metalot@Work sessies zijn mede mogelijk door:


Metalot@Work: nog 2 sessies in 2023

Blokkeer 13 september 2023 en 13 december 2023 alvast in de agenda. We organiseren dan opnieuw Metalot@Work sessies waarbij we ingaan op de marktkansen en verdere ontwikkelingen in de iron power technology. De thema's van de volgende Metalot@Work sessies zijn:

  • Business cases, sectoren en de early adopters (13 september 2023)
  • Next generation concepts (13 december 2023).

 

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.