Home Nieuws IJzerpoeder: noodzakelijk onderdeel van de energietransitie
Publicatie: 1 juni 2021

De energietransitie

We staan aan de vooravond van een globale energietransitie, waarvan de opstart gehinderd wordt door twee grote uitdagingen:

  • De inpassing van duurzame energie in ons huidige energiesysteem; de beschikbaarheid van duurzame energie komt langzaam op gang en moet fossiele energie sneller verdringen om klimaatproblemen te voorkomen.
  • Het ontbreken van voldoende CO2-vrij regelbaar vermogen t.b.v. lange-termijn leveringszekerheid van duurzame energie. Er is niet één technologie die overal toepasbaar is.

 

Goed alternatief: ijzerpoeder

Er wordt op dit moment significant geïnvesteerd in waterstof als energiedrager. In veel gevallen is dit ook de meest passende oplossing. Grootschalige opslag van waterstof, is relatief lastig door bijvoorbeeld veiligheidseisen en het feit dat er veel ruimte voor nodig is. Zoutcavernes bieden oplossingen, maar die bevinden zich niet overal in Nederland en zijn ook beperkt in omvang.

IJzerpoeder is een goed alternatief omdat het compact, veilig en goedkoop is op te slaan en te transporteren.
 

Meer weten?

Klik op de groene button rechts om de folder te downloaden.

Downloads Brochure IJzerpoeder
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.