Home Nieuws Duurzamer door energie uit ijzerpoeder
Publicatie: 17 november 2022

Duurzamer door energie uit ijzerpoeder

We kennen allemaal waterstof, elektrische batterijen en warmte-opslag, maar er is nog een gegadigde duurzame energiedrager: ijzerpoeder. Hoe kan het gebruik van ijzerpoeder ervoor zorgen dat de grote industrieën sneller kunnen verduurzamen? In deze aflevering bespreken we de duurzame innovaties die mogelijk zijn met ijzerpoeder. Want ijzerpoeder stoot geen CO2 uit bij verbranding én kan ook nog hergebruikt worden. Is ijzerpoeder de ideale drager van duurzame energie? En hoe brouw je een duurzaam biertje met ijzerpoeder? 

Podcast BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Op donderdag 17 november te beluisteren op BNR Nieuwsradio en via onderstaande linkjes als volledige podcast:

In gesprek

In deze podcast gaat Nina van den Dungen in gesprek met Philip de Goey, professor mechanical engineering aan de TU Eindhoven en oprichter van het Metalot innovation Center. Philip is een van de grondleggers voor het idee van ijzerpoeder als energiedrager. Hij vertelt hoe het werkt en wat dan precies de voordelen zijn. Ook Mark Verhagen (medeoprichter & CEO van RIFT) komt aan het woord over de activiteiten van de start-up.
Wat kunnen we nog meer met ijzerpoeder als energiedrager? Marthijn Junggeburt, manager duurzaamheid bij Royal Swinkels Family Brewers. legt tot slot uit hoe ijzerpoeder een van de middelen is die helpt om op circulaire wijze bier te brouwen.Het familiebedrijf wil tegen 2035 volledig circulair brouwen. 

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.