Home Nieuws Winter School Sustainable en resilient energy
Publicatie: 8 november 2022

Winter School Sustainable en resilient energy

Van 6 tot 8 december 2022 wordt in Darmstadt  het Winter School evenement "Sustainable and Resilient Energy for Europe georganiseerd. Professors Christian Hasse, Andreas Dreizler (TU Darmstadt), and Jeroen van Oijen (TU Eindhoven) verzorgen lezingen over metal fuels. 

Tijdens het evenement staan de wetenschappelijke en technische aspecten van de productie en het gebruik van koolstofvrije en duurzame energieopslagsystemen zoals waterstof en ijzer, alsmede de sociaaleconomische aspecten zoals multi-level governance van waterstofstrategieën centraal. De deelnemers krijgen een uniek inzicht in de huidige uitdagingen en oplossingsrichtingen in een energielandschap dat dagelijks verandert.

Scope Winterschool
De transformatie van energiesystemen is een van de meest dringende uitdagingen van onze tijd. Terwijl klimaatneutraliteit en de vermindering van de fossiele CO2-uitstoot op de voorgrond stonden in de afgelopen jaren, is de voorzieningszekerheid een hoge prioriteit geworden sinds de Russische oorlog tegen Oekraïne. Een duurzame en veerkrachtige energievoorziening betekent ook dat we af moeten stappen van fossiele brandstoffen. Om die in toenemende mate te vervangen door wind- en zonne-energie, zijn chemische energiedragers zoals waterstof essentieel voor de opslag, transport en gebruik van hernieuwbare energie. Als een andere aanvullende optie voor waterstof, zijn metalen zoals ijzer meer in de belangstelling van wetenschap en industrie als koolstofvrije energieopslag. Welke technische oplossing ook wordt gekozen, zij moet niet afzonderlijk worden geëvalueerd, maar altijd in combinatie met de sociaal-economische aspecten. 

Meer weten over Winterschool of Winterschool online? Check de brochure (zie rechterkolom) of kijk op www.energy.tu-darmstadt.de/ws.

 

Downloads Winterschool 6-8 december 2022
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.