Home Nieuws Terugblik op Metalot Meet maart 2021
Publicatie: 24 maart 2021

Terugblik op Metalot Meet maart 2021

Tijdens de online Metalot Meet sessie van maart stond het thema batterij(recycling) centraal. Het spits werd afgebeten door Philip de Goey die als voorzitter van Metalot de deelnemers mee nam in de ontwikkelingen rondom Metalot en het Future Energy Lab. De studenten van Better/e vertelden over een nieuwe manier om elektriciteit op te slaan via een vloeibare metaal batterij en de maatschappelijke uitdaging om balans te creëren in aanbod en vraag om elektriciteit.  

Vervolgens nam Piet Jan Vet de deelnemers mee in de wereld van (gebruikte) batterijen, de diversiteit qua samenstelling en de uitdagingen die dit meebrengt voor de industrie en recycling. Rutger van Poppel introduceerde het Battery Competence Centre van Brainport Development en gaf inzicht in de Nederlandse waardeketen van batterijen. Rutger ziet toekomstige innovaties alleen succesvol zijn wanneer er wordt samengewerkt. Belangrijk is nu om inzicht te krijgen in toekomstige batterijstromen en de onderbouwing van de keuzes voor recycling-stappen in Nederland. Als laatste nam Erik Kelder van TUDelft de toehoorder mee in een nieuw 4TU programma op gebied van toekomstige batterij technologieën.

Tot slot vond nog een discussieronde met alle presentatoren plaats rondom de vraag ‘Hoe brengen we alle Nederlandse initiatieven op het gebied van batterijtechnologie bij elkaar?’ Een inspirerende middag waarbij inmiddels de eerste vervolgafspraken gemaakt worden om de initiatieven met elkaar te linken en bij elkaar te brengen.

De volgende presentaties kunt u via de links aan de rechterzijde terugkijken:

  • Presentatie Philip de Goey, Metalot
  • Presentatie team Better/e: The future of grid level energy storage
  • Presentatie Piet Jan Vet, Metalot: Introduction to the recycling of used EV batteries
  • Presentatie Rutger van Poppel, Brainport Development: Brainport Battery Competence Centre
  • Presentatie Erik Kelder, 4TU:  Future Battery technology
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.