Home Nieuws Terugblik Metalot@Work 22 maart
Publicatie: 5 april 2023

Terugblik Metalot@Work 22 maart

Op 22 maart 2023 werd de eerste Metalot@Work 2022 plaats. De eerste bijeenkomst van een reeks van vier sessies om de stand van zaken op het gebied van iron power aan onze gemeenschap te presenteren. Tijdens deze sessie stond de openingscyclus van iron power, ofwel het verbranden van ijzerpoeder om hitte van hoge temperatuur te genereren, centraal.

 

Metalot@Work wordt mede mogelijk gemaakt door:


Iron Power

We werden allemaal ondergedompeld in de Metalot Iron Power visie door Tim Spee, programmamanager bij Metalot, direct gevolgd door een duo presentatie van Jesse Hameete en Giel Ramaekers (beiden op de TU/e gepromoveerd). Jesse en Giel deelden inzichten over het experimentele en numerieke onderzoek naar Iron Power. Dit was de ‘deep dive’ tot op atoomschaal in het begrijpen van ijzerpoederoxidatie.

Team Solid

Na de pauze verschoof de focus van visie en R&D naar praktische toepassing. Team Solid verzorgde een pitch voor een nieuwe concept genaamd Steam Iron en presenteerde trots de bijna voltooide proefbank voor de eerste evaluatietesten die zullen worden uitgevoerd in het Metalot Waterstoflab.

Industriële proefopstellingen Rift & Iron Plus

Na de pitch van Steam Iron presenteerde Vincent Seijger, CTO van RIFT, de inspanningen, roadmap en eerste resultaten van de industriële proefinstallatie voor stadsverwarming zoals geïnstalleerd in Helmond. Niek van Rooy (TU/e PHD) deelde inzichten over de testresultaten van de MP200 verbrandingsinstallatie in het Metalot Field Lab in Budel. Henk Ouwerkerk (Heatpower) en Guy Willems (EM Group) deelden tot slot het laatste nieuws over MP200 upgrades, voordat de installatie wordt onderworpen aan een volgende real life duurtest bij Swinkels Family brewers. 

Netwerken

Volop vragen en antwoorden werden uitgewisseld en niet te vergeten: velen van ons gingen naar huis met tenminste één nieuw contact, één nieuw idee en één of meer daaruit voortvloeiende actie(s). Geweldig om al deze Iron Power ambassadeurs aan het werk te zien tijdens het netwerk- en borrelgedeelte van de sessie. En juist dat geeft enorm veel energie aan het team van Metalot om verder te bouwen aan een community van wereldklasse op Iron Power. Het was voor ons een fantastische dag en we concluderen dat alle deelnemers ook een geweldige dag hebben gehad. Voor degenen die niet konden deelnemen aan deze sessie is op aanvraag een opname van de presentatie beschikbaar. Klik hier om de opname aan te vragen.

Metalot@Work

De volgende Metalot@Work sessies gaan over:

  • IJzeroxidepoederreductie met behulp van duurzaam H2 (10 mei 2023)
  • Business cases, sectoren en de early adopters (13 september 2023)
  • Next generation concepts (4 december 2023).

 

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.