Home Nieuws Terugblik Metalot@Work 13 december 2023
Publicatie: 13 december 2023

Terugblik Metalot@Work 13 december - Hoofdkantoor ZLTO

Veel lachende gezichten tijdens deze speciale Metalot@Work sessie op het Hoofdkantoor van ZLTO in Den Bosch. Meer dan 60 belangstellenden waren getuigen van de eerste gezamenlijke stappen om te komen tot meer duurzame energie-opslag in de agrarische sector. Met de inzet van ijzerpoeder als veilig, vervoerbaar, flexibel opslagmiddel voor duurzame energie, ontstaan er nieuwe wegen die wij in 2024 gaan onderzoeken.

Holarchische benadering

De introductie van de middag werd verzorgd Dr. Mart van Bracht. Hij is Directeur Systeem Integratie van Topsector Energie. In zijn presentatie gaf hij inzicht in de complexe opbouw van het energiesysteem en de kansen die er liggen. In de presentaties van Eric van der Spelt, Cees de Bas en Luuk van Wezel gingen we van de theorie naar de dagelijkse praktijk. Juist deze concrete voorbeelden geven aan waar we in 2024 aan gaan werken. Kansen en vragen zijn er voldoende. Nu is het zaak om zaken vooruit te komen.

De energiemix 2030 maken we samen

Na de pauze en het bezoek van de verschillende demonstraties kwamen specialisten uit diverse sectoren aan het woord. Samen met Ruud Cino (directieteam Energiesysteem en Innovatie bij Ministerie van EZK), Rogier Aerts (netwerkbeheerder Enexis), Annemiek Bles (Brainport Development) en Judith Tesser (gem. Nuenen) werd een aantal onderwerpen inhoudelijk besproken. Door op zoek te gaan naar zgn. koppelkansen kan een abstracte discussie over netwerkcongestie veranderen in een constructief gesprek over daadwerkelijke oplossingen. Een uitdaging voor 2024!

Beeldmateriaal

Wilt u meer informatie en achtergronden over onze ontwikkelingen. De presentaties zijn bijgesloten bij deze mailing. Wilt u meer beeldmateriaal zien dan de korte fragmenten tijdens het seminar:

Meer informatie over Metalot en foto’s op: https://www.metalot.nl/agenda/metalotwork-iron-power-20/

We kijken verwachtingsvol en met veel energie vooruit naar 2024. En wij u en uw dierbaren een prettig kerstfeest en een goede start van 2024. Wij gaan zeker zorgen voor veilig vuurwerk!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.