Home Nieuws Pilot busverbinding tijdens spits
Publicatie: 18 augustus 2023

Pilot busverbinding tijdens spits

Dankzij de inzet en samenwerking van onder andere Ondernemers Contact Cranendonck (OCC), Hermes, Brainport Bereikbaar en gemeente Cranendonck is vanaf 28 augustus het Future Energy Lab bereikbaar met het openbaar vervoer. Gedurende 3,5 maand rijdt er in de ochtend- en avondspits een bus vanaf station Maarheeze naar de Clement van Maasdijkstraat op bedrijventerrein Airpark en vice versa. 

Tijden

  • Buslijn 166 vertrekt om 7.40 vanaf station Maarheeze en komt om 7.50 aan op de Clement van Maasdijkstraat (centrale ligging op Airpark Budel). 
    Sprinter vanuit Eindhoven en Weert arriveren respectievelijk om 7.33 en 7.26 uur en bus 11 vanuit Eindhoven-Leende-Soerendonk komt aan om 7.37 uur.  
  • Buslijn 166 vertrekt om 17.10 vanaf de Clement van Maasdijkstraat en komt om 17.20 aan op station Maarheeze.
    Aansluitingen sprinter naar Eindhoven en Weert vertrekken om respectievelijk 17.27 en 17.33 uur. Bus 11 naar Soerendonk-Leende-Eindhoven vertrekt om 17.21 uur

Tijdens de pilot wordt er ook gekeken naar de wenselijkheid en haalbaarheid van andere reisalternatieven gedurende de werkdag om de bereikbaarheid te verbeteren zoals inzet van een 8-persoonsbusje en/of e-bikes vanaf station Maarheeze en het stimuleren van samen rijden en elektrisch fietsen vanuit de windrichtingen waar geen OV mogelijk is.

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.