Stakeholders

Metalot is een energiek project voor, door en van de mens.

Voor wie?

Binnen Metalot is er ruimte voor vele initiatieven en daar hebben dan ook
vele 
partijen belang bij. Een overzicht:

Buurtbewoners

Een innovatieve hotspot in je achtertuin brengt een aantal interessante voordelen mee, want Metalot bouwt aan de toekomst van de gemeente Cranendonck en haar omgeving. Het project geeft een economische boost en daar profiteren zowel studenten, scholieren, ondernemers, medewerkers en toeleveranciers in de hele regio van mee.

Niet alleen Metalot Site en Metalot3C dragen hun steentje bij, ook Metalot Nature is erg belangrijk voor de buurtbewoners. In het ongeveer 400 hectare groot natuurgebied is plaats voor ontspanning en natuurbeleving, dit alles bereikbaar via een nieuwe ontsluitingsweg.

website1
website nieuw 2

Innovatieve bedrijven

Bij de ontwikkeling van het industrieterrein gaat het er niet om zo snel mogelijk meters land te verkopen. Metalot wil een duurzaam industrieterrein ontwikkelen met de klemtoon op innovatie. In een campusachtige omgeving krijgt men de kans om ideeën verder uit te werken en om samen na te denken over circulair gebruik van metalen en duurzame energie.

Dat kan gaan van jonge start-ups tot wetenschappers en innovatieve bedrijven. Bedrijven bundelen hun krachten en zorgen zo voor een versnelling van revolutionaire ontwikkelingen op gebied van metalen en energie. Daar winnen niet alleen de bedrijven zelf bij, maar ook het milieu en de onderzoeksinstellingen.

Onderzoeksinstellingen

Metalot creëert een internationale omgeving waar ook de onderzoeksinstellingen zich perfect thuis zullen voelen. Er is ruimte om kennis en ervaring te delen en onderzoekers kunnen hun onderzoek uitvoeren in een praktijkgerichte omgeving. Zo krijgen unieke en vernieuwende ideeën sneller een kans om goed uitgewerkt en ingezet te worden. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen die rijden op zinkpoeder dat wordt opgewekt door Nyrstar met zonne-energie.

Ook voor scholieren en studenten biedt het project een aantal kansen. Via Metalot3C kunnen zij op een kwaliteitsvolle en een praktijkgerichte manier ervaringen opdoen en bijleren. Zo nodigen we een hele nieuwe generatie uit om mee na denken over duurzame energie en andere centrale thema’s.

 

website nieuw 3

Door wie?

De volgende partners gaan de uitdaging aan om samen met (inter)nationale bedrijven,
onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen en overheden Metalot tot een succes te maken.

Cranendonck

De gemeente Cranendonck ziet Metalot als een belangrijke aanjager voor de lokale en regionale economie. Het is belangrijk om de leefbaarheid van onze kernen in de toekomst te garanderen.

Nyrstar

Als Nyrstar zijn wij trots op onze zinksmelter. Op gebied van energie-efficiëntie hebben wij ons opgewerkt tot de wereldtop. Ook op vlak van milieu, veiligheid en productie blijven we continu de lat hoger leggen. Metalot sluit dan ook naadloos aan bij ons verhaal.

TU/e

De synergie tussen de partners zorgt voor een versnelling van revolutionaire ontwikkelingen op gebied van metalen en energie, daar wil de TU/e vanzelfsprekend onderdeel van zijn.

Telos

De rol van Telos is het aanjagen van dit soort nieuwe duurzame initiatieven om praktijkervaring op te doen met implementatie van duurzame industriële ontwikkeling.

Provincie

De provincie hoopt haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door middel van innovatie en door te investeren in technologie en kennisontwikkeling. Daar is Metalot een uitstekend voorbeeld van.

Brainport Development

Brainport Development ontwikkelt de regionale economische strategie, ontwikkelt en realiseert projecten, biedt bedrijfsadvies en innovatieve bedrijfshuisvesting. De initiatieven van Metalot sluiten naadloos hierop aan.

Metropoolregio Eindhoven

Metalot is mede mogelijk gemaakt met middelen van het stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven.