Metalot door ondanks besluit Raad van State

Geen goedkeuring voor bestemmingsplan DIC_defDe Raad van State (RvS) een heeft uitspraak gedaan in de lopende beroepsprocedure over het bestemmingsplan Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC). De uitspraak van RvS betekent dat het huidige bestemmingsplan DIC in Budel-Dorplein is vernietigd,omdat het bestemmingsplan van de PAS gebruik maakt. Doordat het PAS vanaf 29 mei geen rechtskracht meer heeft, is er een leemte ontstaan in de onderbouwing van het bestemmingsplan. Met deze uitspraak is de gemeente niet in de gelegenheid gesteld deze leemte te herstellen. Naar aanleiding van de PAS-problematiek (Programmatische Aanpak Stikstof) is de gemeente samen met de betrokken partijen al eerder gestart met de ‘reparatie’ van het bestemmingsplan om te voldoen aan de gevraagde kaders met betrekking tot het terugdringen van de uitstoot van stikstof.

Ontwikkelingen Metalot
Het bestemmingsplan DIC was de juridische basis om het concept Metalot in Budel-Dorplein te kunnen ontwikkelen. Metalot is een innovatiecampus op het gebied van metaal en energie en wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Uiteraard gaan de ontwikkelingen binnen Metalot gewoon door. De betroken partijen bij Metalot (TU/Eindhoven, Nyrstar, Provincie Noord-Brabant en de gemeente Cranendonck) zijn overtuigd van het concept en gaan vol energie door om Metalot te realiseren.

Klik hier voor het persbericht.